Ajankohtaista

 

GEenitestit NYT siilinjärven APTEEKISTA

12.9.2018

Siilinjärven 1. apteekki osallistuu suomalaisen Negen Oy:n geenitestien apteekkimyynnin pilotointiin. Tamron, Negenin ja apteekkien yhteistyö on esimerkki uudenlaisista, ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon tähtäävistä apteekkipalveluista.

Geenitestien avulla voidaan mm. selvittää perimän vaikutus riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, kakkostyypin diabetekseen tai laskimotukokseen. Aloitettaessa kolesterolilääkitystä, voidaan testillä esimerkiksi selvittää mikä kolesterolilääke on sopiva.

Lue Tamron tiedote pilotista kokonaisuudessaan tästä.

 

sIILINJÄRVEN APTEEKKI ON VUODEN OPETUSAPTEEKKI 2017

17.11.2017
Siilinjärven apteekki on palkittu toistamiseen Vuoden Opetusapteekkina. Vuoden Opetusapteekki -pokaali tekee paluun Siilinjärvelle, sillä apteekki palkittiin myös vuonna 2003. Valinta julkistettiin perjantaina 17.11.2017 Farmasian Päivien avajaisissa Helsingissä.

 

UUDISTIMME VERKKOAPTEEKKIAMME

30.6.2017

Verkkoapteekkiimme, Apteekkisiverkossa, on tehty useita muutoksia kesän ja kevään aikana. Verkkoapteekki palvee nyt uudessa osoitteessa: www.apteekkisiverkossa.fi Myös reseptilääkkeet voi tilata nyt verkkoapteekista. Laitamme reseptilääkkeet valmiiksi odottamaan noutoa tai lähetämme ne esimerkiksi postin pakettiautomaattiin, kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Saat tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen tilauksen käsittelystä. Tilausta varten tarvitset vain henkilökohtaiset pankkitunnukset ja sähköisen reseptin tilattavista lääkkeistä. Uudistimme samalla myös verkkoapteekin ulkoasua ja paransimme sen käytettävyyttä esimerkiksi mobiililaitteilla.

 

TERVETULOA UUDISTUNEILLE VERKKOSIVUILLEMME

17.1.2017

Uusimme kotisivumme nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi. Sivut avautuvat yleisesti käytössä olevilla laitteilla, pyötäkoneista mobiililaitteisiin.

 

LÄÄKEJÄtTEIDEN KERÄYSPISTE

Apteekissamme on käytössä moderni lääkejätteenkeräyspiste, jonne asiakkaamme voivat itse palauttaa vanhentuneet tai käyttämättömät lääkkeet. Erikseen muista lääkejätteistä eroteltavia ovat neulat ja ruiskut, jodipitoiset lääkejätteet sekä sytostaatit eli solunsalpaajat. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa mielellään lääkejätteiden lajittelussa. Tavoitteenamme on myös vähentää haitallisen muovijätteen määrää.

 

APTEEKIN PALVELUPISTE LENTOASEMALLA

Siilinjärven apteekin palvelupiste palvelee lentomatkustajia Kuopion lentoasemalla Rissalassa. Palvelupiste toimii lentoaseman kahvilan yhteydessä turvatarkastetulla alueella. Kahvilan ylläpidosta vastaa Kanresta Oy.

Apteekin palvelupisteen tuotevalikoima koostuu rajallisesta määrästä itsehoitolääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita. Lentoaseman palvelupisteen valikoimassa on huomioitu lentomatkustamisen tarpeet ja rajoitukset.

Palvelupiste on avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaisesti.

 

YHTEISTYÖ

Siilinjärven Apteekki tukee pienimuotoisesti vuosittain muutamien liikuntaseurojen, yhdistysten yms. toimintaa.

Vuonna 2019 olemme tukemassa mm.:

- KalPa

- Salibandyseura Welhot

- Salibandyseura Vuorelan Veikot

- Siilinjärven Pesis

- SiPS

- ToU

- Paikallisia potilasjärjestöjä

 

Vuodelle 2020 yhteistyöhakemukset tulee lähettää sähköpostitse 31.10.2019 mennessä. Hakemukset käsitellään marraskuussa 2019.
 
Hakemuksesta käytävä ilmi seuraavat asiat:

  • yhdistyksen / yhteisön nimi sekä yhteyshenkilö
  • mahdolliset www-sivut ja blogi
  • perustelut: mihin asiaan haetaan yhteistyökumppanuutta
  • mitä hakija voi tarjota yhteistyökumppanille

Hakemukset lähetetään sähköpostitse:
pekka.karttunen(a)siilinapteekki.fi